Пропускът е в международната политика, която позволи на Хамас да получи

...
Пропускът е в международната политика, която позволи на Хамас да получи
Коментари Харесай

Николай Гълъбов: Хамас се крие в училища, болници и населени места, използва цивилни като жив щит

Пропускът е в интернационалната политика, която разреши на " Хамас "  да получи решаваща роля, да завземе властта в самостоятелните територии и да дефинира бъдещето на Палестина. Бойците на групировката не застават на открита позиция, а се крият в учебни заведения, лечебни заведения и обитаеми места - поставят жив щит пред себе си. Нямаме явен съперник. Това каза за " Твоят ден " Николай Гълъбов, някогашен боен пълководец на Батальон 50 в Израел.
" Ивицата Газа е от гъсто обитаемоте региони, отцепен сред море, Египет и Израел, и напълно под надзор на терористична организация. Там права няма. Има и територии на " Фатах " - останали от Арафат. Тази обстановка доста мъчно ще има излаз, Израел ще има безмилостен отговор. Разликата и разривът сред израелското и палестинското общества пристигна от " Хамас ". Със гибелта на Ясер Арафат, който водеше разговор, нещата се утежниха. Той беше подготвен да подаде ръка на палестинското общество, имаше подета вълна за развиване - тогава обаче се появи " Хамас ", счита той. 
По думите му " Хамас " прави безчинства, които са сравними с Холокоста. " Израелската войска не атакува цивилно население, те осведомят за евакуация преди офанзива. Израел е под гнет от Ивицата Газа от 10 години. Все още има терористични кафези вътре в страната. Съществуването на Израел е под опасност. Страната няма да се поколебае да удари и Хизбула, в случай че се наложи ", разяснява Гълъбов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР